Events

Online verkiezingsdebat SAIL ‘Zonder kennisuitwisseling geen ontwikkeling’

12-02-2021

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Internationale (ontwikkelings)samenwerking is van groot belang om bij te dragen aan het creëren van een rechtvaardige en duurzamere wereld. Om aandacht te vragen voor dit belangrijke politieke onderwerp organiseren de SAIL instituten het online verkiezingsdebat: ‘Zonder kennisuitwisseling geen ontwikkeling’.

Tijdens het debat zullen vijf Tweede Kamerleden van VVD, CDA, GroenLinks, PvdA en D66 met (hoger) onderwijs, dan wel ontwikkelingssamenwerking in hun portefeuille, hun mening geven over diverse stellingen die gekoppeld zijn aan twee thema’s:

  • Het belang van kennis binnen de aid en trade agenda
  • Gelijkwaardigheid en inclusiviteit in partnerschappen: idealistisch of realistisch?

De thema’s zullen worden ingeleid door respectievelijk mr. Marhijn Visser, Deputy Director International Affairs van VNO-NCW/MKB-Nederland en Prof.dr.ir. Thea Hilhorst, hoogleraar humanitaire hulp en wederopbouw aan het International Institute of Social Studies (onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam).

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart, wordt de Kamerleden tijdens het debat gevraagd om zich uit te spreken over de toekomst van de internationale onderwijs- en kennissamenwerking. Via internationale (onderwijs)samenwerking werken de SAIL-instituten aan een meer rechtvaardige en duurzame wereld. Het debat is dan ook bedoeld voor iedereen met interesse in de rol van kennis en onderwijs in de internationale (ontwikkelings)samenwerking.

De Kamerleden die aan het debat zullen meedoen, zijn Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks), Dennis Wiersma (VVD), Mustafa Amhaouch (CDA), Jan Paternotte (D66) en Kirsten van den Hul (PvdA). De leiding van het debat is in handen van schrijver, publicist en presentator Marcia Luyten, onder meer bekend van haar boeken over Afrika en als presentator van Buitenhof.

Datum 12 februari 2021
Tijd 12.00 - 13.30 uur
Locatie Online   
Registratie Klik hier

Meer informatie volgt binnenkort ook op www.sailinstitutes.nl  

SAIL
Het debat wordt georganiseerd door SAIL, een samenwerkingsverband en platform waar Maastricht School of Management (MSM) lid van is tussen Nederlandse organisaties die zich richten op internationaal hoger onderwijs, onderzoek en capaciteitsopbouw. SAIL richt zich op het genereren en verspreiden van kennis over inclusieve duurzame ontwikkeling over de hele wereld met een focus op het mondiale zuiden en opkomende economieën. SAIL-instituten faciliteren de kennisoverbrugging tussen Noord en Zuid, Zuid en Zuid en Noord en Noord. SAIL vergroot op deze manier de capaciteiten van mensen, organisaties en instellingen en draagt zo bij aan het creëren van een rechtvaardige en duurzamere wereld.

In English
Online election debate SAIL - ‘No development without knowledge exchange’
12 February, 2021, 12 noon – 1.30 pm, online

Members of Parliament from VVD, CDA, GroenLinks, PvdA and D66 will debate the future of international knowledge and education cooperation. This online debate is interesting for anyone interested in the role of knowledge and education in international (development) cooperation. 

The language of the debate is Dutch. The debate will be led by writer, publicist and presenter Marcia Luyten, known for her books on Africa and as presenter of Buitenhof. More information will follow shortly.

To register, click here